Rivakka produkter Valskvarnar – Valskvarn

Imupuhallusvalssimylly

Valssimylly XL Rivakka_valssimylly_02.jpgRivakka_valssimylly_03.jpgRivakka_valssimylly_04.jpgRivakka_valssimylly_05.jpgRivakka_valssimylly_06.jpgRivakka_valssimylly_07.jpg

Valskvarn

Den centrala delen i Rivakka valskvarnarna är valshjul tillverkade av högklassigt specialstål. Det täta korsmönstret i valsarna drar aktivt in råvaran som skall tryckas ihop och utför noggrann kompression också av små korn.


Rivakka valskvarnen trycker ihop torkat spannmål, ärter och majs. Kvarnens hälltratt är försedd med ett galler och kraftiga magneter. Valsmellanrummets justering är steglös och den kan enkelt utföras utanför kvarnen. Den ena valsen är fjäderbelastad, så att stenar som passerar genom gallret inte belastar kvarnens konstruktioner. Kvarnen kan öppnas för eventuellt underhåll. En automatisk asynkronmotor frigör alltid valsarna för drift och garanterar en störningsfri funktion t.ex. när kvarnen kopplas till en automatisk utfodringsapparat. Rivakka valskvarnar förses alltid med en för ändamålet lämplig styrcentral, och till det kan man ansluta en klocka, nivåsensorer eller extern styrning.

Valskvarn 4 kW                       
    
Kompressionseffekt 400-1000 kg/h
Kvarnens motor 4 kW
Höjd 82 cm
Bredd 69 cm
Längd 71 cmValskvarn 9 kW   
Kompressionseffekt 2000-3000 kg /h
Kvarnens motor 9,2 kW
Höjd  103 cm
Bredd 87 cm
Längd 92 cm

 

 

TILLÄGGSUTRUSTNING

Ljudisolering för kvarnen
Mekanism för skjutspiral
Elektrisk doserare av tätningsmedel